SOK Suur-Savon leipomo

SOK suursavo jauhevaaat 2008 3 
 
 sok jauhemaatti web
 
sok suursavo raskisäiliöt
 
SOK suursavo sisäsiilot2

Taikinan valmistus ja raskin teko automaattista


SOK Suur-Savon leipomossa Mikkelissä otettiin käyttöön nykyaikainen leipomoraaka-aineiden annostelu-järjestelmä taikinoiden tekoon ja raskin valmistukseen.

Automaattisen annostelun piiriin otettiin kaikki leipomon eniten käyttämät raaka-aineet, joista 15 on jauhemaisia ja 3 nestemäisiä.


Jauheet annostellaan siiloista ja Jauhemaatista

Jauheraaka-aineista eniten käytetyt jauheet, kuten vehnä- ja ruisjauhot annostellaan jauhosiiloista ja pienraaka-aineet ja suursäkkijauheet varasto-huoneeseen sijoitetusta raaka-aineannostelija Jauhemaatista.

Jauheannnostelu pölytöntä Anti-Dust huuvan ansiosta


Jauheet siirretään tarkasti punniten siiloilta ja Jauhemaatilta pneumaattisilla kuljettimilla joko jauhojen alasottoasemalle tai raskijauhovaakaan.
Jauheseoksen ollessa valmiina alasottoasemassa, se voidaan Jauhetekniikan kehittämän Anti-Dust huuvan
ansioista pudottaa hallitusti ja täysin pölyttömästi taikinapataan.


 Nestehiivan ja veden annostelu automaattista

Nesteiden automaattinen annostelu tapahtuu raaka-ainejärjestelmään liitetyillä Vesimaatti™ ja Nestemaatti™ annostelulaitteistoilla. Vesimaatti on veden annosteluun tarkoitettu kompakti annostelulaitteisto. Annosteltava vesi ohjautuu Vesimaatista suoraan taikinavaunuun desin tarkkuudella ja halutun lämpöisenä.

Nestemäisen hiivan annostelu tapahtuu vähentävänä punnituksena Nestemaatti™ -laitteistolla. Kylmiöön sijoitettu annostelulaitteisto koostuu vaaka-antureiden päälle sijoitetusta nestekontista sekä laitteistoon integroiduista annostelupumpusta, joka pumppaa nesteen taikinavaunuun tarkasti punnittuina.

Jauhetekniikan Raskimaatilla raskin valmistus ja annostelu tapahtuu automatiikan ohjaamana ja valvomana


Raskin valmistus tapahtuu täysin automaattisesti kolmella 5 kuution raskisäiliöllä ja Jauhetekniikan Raskimaatti™ ohjausautomaatiojärjestelmällä. Raskin valmitus ajastetaan operointipaneelin helppokäyttöisin ajastusvalikoin, jonka jälkeen järjestelmä annostaa raskiin tarvittavan veden ja kuiva-aineet täysin automaattisesti. Raskin sekoitus- ja lepoajat on helppo asettaa Raskimaatti™ ohjelman muistiin.

Annostusautomaatiikka ohjaa ja valvoo annostelutapahtumia

Tuotereseptien ohjaamana reseptiannostelujärjestelmä annostelee 10-15 kpl neljänsadan litran raaka-aine-eriä tunnissa. Annostustarkkuuksien aktiivinen ylläpitoautomatiikka valvoo annostelutarkkuuksia ja varastossa olevien raaka-aineiden määriä. Järjestelmän tallentamat annostelutapahtumat ja raaka-aineiden kulutusraportit halutulta ajanjaksolta ovat joustavasti hyödynnettävissä.

”Olemme leipureilta saadun palautteen perusteella kehittäneet reseptiautomatiikan ja käyttöliittymän niin helppokäyttöiseksi, että taikinan tilaus onnistuu keneltä tahansa vaikkei tietäisi tietokoneista mitään. Siten käyttäjien on helppo omaksua uusi järjestelmä, ja uuden laitteiston käyttöönotto tapahtuu kitkattomasti”, kertoo Jukka Kousa Jauhetekniikka Oy:stä.


Avaimet käteen toimitus Jauhetekniikalta

Jauhetekniikka toteutti uuden annostelujärjestelmän asennuksen ja käyttöönoton avaimet käteen –periaatteella. Laiteasennukset ja sähkökaapeloinnit toteutettiin asiakkaan toiveen mukaisesti joustavasti.